BLAGDANSKA ČAROLIJA





Na što prvo pomislite kada netko spomene decembar ?
Neizdrživo niske temperature, mokre ulice i tmurni dani ili pak nešto više , nešto ljepše ?
Naravno da nam je ljeti ugodnije , ne moramo se dodatno utopljavati, ležimo na plaži i uživamo u životu dok nam sunčeve zrake miluju obraze, a najveća briga nam je kako dobiti savršen ten.
Da , to je divno, ali ovdje nije riječ o ljetu.
Kad malo bolje sagledamo situaciju pa i nije ni zima tako loša , još ako si osoba koja voli modu i blagdansku čaroliju onda je ona idealna za tebe.
Samo zamislite preslatke kapice i šalove , ogromne džempere i pletene čarape ,
onda razni kaputi , pa mogle bismo do beskonačnosti nabrajati i pritom zamišljati i slagati nove kombinacije za svaki naredni dan.
Tu  nam stižu Božić i Nova godina koji za sobom donose uzbudljivu prazničnu atmosferu i najveću količinu ljubavi koja se poput prašine uzdigne svuda oko nas i svi skupa biramo jelku, izaberemo najljepše mjesto i uz smijeh i pjesmu je okitimo.
     
                                         
 

Tokom odrastanja smo zaboravili kako uživati u životu.
 Razumijemo, tu su razne obaveze koje treba ispunjavati , ali velika je razlika između odgovornosti i uživanja u životu. Zamislite ljepotu , ne samo u bjelini i čistoći snijega koji se sija na popodnevnom suncu kao da su male snježne vile posule hiljade srebrnih šljokica nego i prve pahulje koje tako elegantno plešu u zraku dok lagani povjetarac svira mirnu sinfoniju , zatim osvijetljene i okićene ulice u duhu Božića i Nove godine , legenda o djedici i njegovom veselom hohoho i djeca koja pjevaju Božićne pjesmice.
Kada to sve skupa spojimo morate priznati da ima nešto u njoj.
Vuče te u svijet mašte dok sjediš pored prozora i posmatraš pahulje i sav taj nered u kojem svaka od njih priča svoju bajku.

Zašto smo izgubili onu dječiju radost kada padnu prve pahulje pa od uzbuđenja ne znamo šta radimo i jedva čekamo da izađemo van da se sankamo  i grudamo po cijele dane dok nas promrzli prstići ne natjeraju da uđemo u kuću.
Bez obzira koliko se taj dan smrzli s uzbuđenjem smo čekali naredni dan kako bi krenuli u novu pustolovinu.
Zamislite koliko bi nam bilo lijepo kada bismo zimu i snijeg posmatrali očima djeteta.




Mi smo baš to učinile , odlučile smo probuditi dijete u sebi i ovu zimu posmatrati baš tako i samim tim ćemo vam pokušati putem ovog teksta i fotografija dočarati naš doživljaj zimske čarolije , posebno decembra budući da nam se bliže praznici.
Naravno , naš prijedlog je da dok ovo čitate da se slobodno ugnijezdite u najudobniji kutak u vašem domu sa šalicom vrućeg kakaa ili čaja i upustite se s nama u jednu veliku , zimsku pustolovinu. Probudite dijete u sebi !



 U toplom domu uz pucketanje vatre jedino nam nedostaje omiljena knjiga da upotpuni ovu blagdansku čaroliju.


Toplu čokoladu možemo da pijemo cijelu godinu , ali zar ne mislite da ona zimi nekako ima poseban okus , okus ljubavi još kad tome dodamo divne medenjake , a miris cimeta zamiriši kuću , bolje ne postoji.









U svoj toj hladnoći krije se toplina , a ona se zove LJUBAV. 
Ne zaboravite gledati svijet očima djeteta, život će vam se učiniti ljepšim. 


       

                 



 




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZIMSKI TRENDOVI NA ULICI

ZIMSKA IDILA